Overslaan en ga direct naar de inhoud

Jaarverslag 2022

We zijn het al bijna vergeten. Het jaar 2022 begon  in januari met de eerste versoepelingen van de covid-regels na de harde lockdown. In februari kon op vertoon van het corona-toegangsbewijs de samenleving langzaam open. En gelukkig voor ons werden in maart de maatregelen opgeheven. Hierdoor konden onze nazorg- en jaarvergadering als vanouds gehouden worden. Het was gezellig en we eindigden met een nostalgische film van Vogelwacht de Hommerts over  het vroegere eierzoeken.

De vrijwilligers gingen allemaal weer enthousiast aan de slag met het klaarmaken van de zwaluwwanden, het plaatsen van de greppelpompen, de nazorg en de broedzorg. Als bestuur zijn we iedereen hiervoor weer zeer dankbaar.

Het bestuur is aanwezig geweest bij een aantal vergaderingen van de BFVW.

De BFVW  bestond dit jaar 75 jaar. In verband met dit jubileum organiseerden ze 

door het jaar heen allerlei activiteiten rond de vogels. Ik zelf ben bijvoorbeeld bij een cursus vogelherkenning geweest. Dit jubileum jaar werd afgesloten met een groot feest op 12 november  in 't Haske in Joure. Hier zijn een aantal van onze leden naar toegeweest.

Wij, als Vogelwacht Sneek e.o., konden eindelijk ons uitgestelde 75 jarig jubileum vieren.

Er was een driemanschap dat dit ging voorbereiden. We hadden het idee een uitgebreide vogelmarkt met allerlei kraampjes en vogelexcursies. Dit was echter voor de maand mei niet te organiseren. Niet elke organisatie kon mensen leveren voor hun kraam. En ook voor het regelen van allerlei zaken die erbij komen kijken was niet genoeg tijd. Toen is besloten het jubileum in de vorm van een kraampjesmarkt niet te doen.

Er stonden wel vrijwilligers klaar van onze vogelwacht om excursies te begeleiden.

Helaas hebben we hen moeten afbellen. Dat was erg sneu, omdat Jappie zelfs al de wethouder voor die dag gestrikt had. Maar Jappie bleef positief en nodigde de wethouder uit voor een privé-excursie. Want het is natuurlijk fijn als men in het gemeente huis weet waar een vereniging voor staat.  Dank daarvoor Jappie.

Daarbij hadden we geluk, er diende zich een theatervoorstelling aan die zeer goed bij de vogelwacht paste. “Het verdriet van de Zuiderzee”.

We zijn hier op 2 september  met een bus vol mensen naar toe geweest. Het was een openlucht voorstelling. Gelukkig hadden we goed weer. Tegen de kou werd ons een fleece dekentje uitgereikt.

Het was een mooie voorstelling met na afloop een gezellig hapje en een drankje.

Ondanks de feestjes is er ook weer hard gewerkt voor de vogels. De resultaten zijn te zien in het jaaroverzicht nazorg en broedzorg.

De secretaris.

 

Sluit je aan bij Vogelwacht Sneek

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag helpen met de bescherming van vogels?
Word dan lid van de leukste vogelclub van het noorden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.