Overslaan en ga direct naar de inhoud

Meldingen uit de natuur

Geef uw meldingen door via contact en we zetten het op de site. Ook mooie foto's zijn welkom.

Melding door Marco veldhuizen op 19-4-2024:

Misschien leuk om te vermelden, tijdens onze nazorg op het bouwterrein nabij het spoor vonden we een kievit nest met 5 eieren.

Helaas bij een tweede bezoek bleken dat de eieren waren verdwenen.

Melding door Bauke Tijmstra op 25-3-2024:

Deze kwam ik vanochtend tegen. Ik denk rond 9 uur aan het einde van het paadje vanaf de rode Furmerusflat naar de Franekervaart. 

Melding door Marc de Graaf op 15-3-2024:

Een prachtig gezicht zwarte zwanen tussen knobbelzwanen. Dit sierlijk exotische koppel bivakkeert al enkele dagen in de weilanden net buiten Exmorra.

Melding door Jappie Boersma op 6-3-2024:

Vanmorgen vroeg 6 maart , ongeveer 40 grutto,s in plas Tammingalán, hebben daar de nacht door gebracht en ook om in het slik voedsel te zoeken om op te vetten. Wat opvalt, noch zeer weinig paartjes kieviten, ook nog niet één tureluur daar aanwezig, wel (te) veel grauwe ganzen die daar willen nestelen.. Weet niet of het invloed heeft, maar vind en zie wel dat het de laatste jaren daar steeds drukker wordt met mensen en (vooral) met honden.

Melding door Marc de Graaf op 4-3-2024:

Hierbij een tweetal foto’s van een vrouwtjes Manengans vandaag gespot aan Het Volland te Sneek. We denken dat ze is ontsnapt, aangezien haar oorspronkelijke herkomst Australië of Tasmanië is Wij noemen dit een exoot.

Melding door Jappie Boersma op 12-2-2024:

Weer vroeger, op 7 februari al een scholekster gehoord in de avond boven deel Noorderhoek, daags daarna zag ik hem (waarschijnlijk, mannetjes komen vaak als eerste) landen op units van het AZC in Sneek. En op 12 februari waren ze al samen. In de Franekervaart ook al baltsende futen gezien, en een zingende merel gehoord. Hoogst waarschijnlijk geen Elfstedentocht meer deze winter, laat staan schaatsijs. Maar een grotere kans deze maand nog op fuut, eend of meerkoet eieren. Voor een scholekster zou dat wel zeer zeer uitzonderlijk zijn.

Melding door Jappie Boersma op 23-4-2023:

Alarmerende kievit met jongen gezien in Tammingalán.

Melding door Bauke Tymstra op 14-4-2023:

Net buiten Hindeloopen bij het vakantiepark van Europarcs een paartje Krooneenden gezien.

Melding door Jappie Boersma op 18-2-2023:

Hoezo bedreigd, vanmiddag een groep van 50 tot 60 scholeksters gezien en ook vooral gehoord boven de plas van zwaluwwand IJsbrechtum, gingen even later aan de kant van de plas om te foerageren

Melding door Jappie Boersma op 17-2-2023:

Scholekster paar weer aanwezig op flat aan de Worp Tjaardastraat, al jarenlang hun vaste (broed ) stek met altijd jongen als gevolg .

Ook zit er een stel op dak crematorium, ook die hebben hun vaste stek daar.

Melding door Jappie Boersma op 15-3-2023:

Eerste grutto en paartje tureluurs gezien in Tammingalán.

 

Bijzondere foto delen

Heeft u een bijzondere waarneming gedaan, mooie vogelfoto’s gemaakt en wilt u deze op onze site plaatsen? Mail dan naar vogelbeschermingswachtsneek@ziggo.nl

Sluit je aan bij Vogelwacht Sneek

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag helpen met de bescherming van vogels?
Word dan lid van de leukste vogelclub van het noorden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.