Overslaan en ga direct naar de inhoud

Sovon Vogelonderzoek Nederland

Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseert in Nederland jaarrond tellingen van nagenoeg alle vogelsoorten. Tellingen worden veelal uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers.
Met het najaar aanstaande waarbij de komst van niet-broedende vogels vanuit Noord Europa afdalen naar onder andere Fryslân, willen we de belangrijkheid van Fryslân voor watervogels/ganzen en zwanen weer onder de aandacht brengen.

Sovon Vogelonderzoek organiseert daarom een cursus watervogels tellen vanuit het Natuurmuseum Fryslân. Tijdens deze cursus wordt niet alleen de telmethodiek uit de doeken gedaan maar ook de herkenning van de meest voorkomende watervogels/ganzen en zwanen als ook de ecologie van deze soorten. Deze cursus bestrijkt 4 theorielessen en 3 praktijkochtenden op locatie. Start is op 28 september.
Het doel van deze cursus is om geïnteresseerden mee te laten doen aan de maandelijkse tellingen en daarmee mee te helpen om meer inzicht te krijgen in het wel en wee van de (Fryske) watervogels en de veranderingen op termijn.

Bijzondere foto delen

Heeft u een bijzondere waarneming gedaan, mooie vogelfoto’s gemaakt en wilt u deze op onze site plaatsen? Mail dan naar vogelbeschermingswachtsneek@ziggo.nl

Sluit je aan bij Vogelwacht Sneek

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag helpen met de bescherming van vogels?
Word dan lid van de leukste vogelclub van het noorden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.