Overslaan en ga direct naar de inhoud

Natuurinformatie- en Beleef-dag.

Op zaterdag 13 april a.s. organiseert de stichting Griene Dyk Natuurlijk in samenwerking met de Vogelbeschermingswacht Sneek e.o. en Handhaving en Toezicht van de gemeente Sùdwest Fryslân een “Natuurinformatie- en Beleef-dag”.Natuurlijk weet iedereen wel wat natuur is. En toch is er nog veel wat je niet weet of waar je nooit bij stil hebt gestaan.

Bijvoorbeeld welke bijzondere planten en dieren er zijn in dit gebied. Vaak luidruchtig en zichtbaar, vaak ook niet. En wat de invloed van mensen hierop is, zowel positief als negatief.Maar ook wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat deze mooie natuur blijft. Op deze dag kun je dat te weten komen.

Handhaving en Toezicht vertelt wat zij doen met de middelen die zij hebben om dit gebied te beschermen tegen verstoring. Dat gaat vaak goed, maar soms ook niet!

De Vogelwacht vertelt hoe zij bijv. de weidevogels beschermen. Wat daarvoor nodig is. En ook over hun nestkastenprogramma.

Er worden wandel- en fietsexcursies georganiseerd naar het Gerbrandygemaal en op het recreatieterrein de Potten, rond de plas. Echt erg leerzaam! En, vergeet je fototoestel niet! Kom langs, laat je informeren en beleef het!

En wandel je of fiets je mee, meld je dan aan.

Dat kan op facebook met een persoonlijk bericht naar de beheerders of stuur een mailtje via de website. Ook hoe je moet aanmelden voor de excursies vind je daar.

Voor de poster zie: https://www.vogelwachtsneek.nl/agenda/

Voor het dagprogramma zie: https://www.vogelwachtsneek.nl/vogelwacht/programma-natuurinformatie-en-beleefdag/

Meld je aan voor een excursie!

Stuur een e-mail met je gegevens, het aantal personen dat meegaat en welke excursie je wilt doen, naar grienedyknatuurlijk@gmail.com

 

Bijzondere foto delen

Heeft u een bijzondere waarneming gedaan, mooie vogelfoto’s gemaakt en wilt u deze op onze site plaatsen? Mail dan naar vogelbeschermingswachtsneek@ziggo.nl

Sluit je aan bij Vogelwacht Sneek

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag helpen met de bescherming van vogels?
Word dan lid van de leukste vogelclub van het noorden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.