Overslaan en ga direct naar de inhoud

Jaarverslag 2023

2023 begon nat en is bestempeld tot warmst jaar met een gemiddelde temperatuur van 11,8 °C en tevens het jaar met een landelijk gemiddelde van 1060 mm (normaal is dat 795 mm). Ook de zon deed het goed, in juni een record met de meeste zonuren.

Voor de flora en fauna en de beheerders van de groene percelen zijn bovengenoemde records niet altijd even gemakkelijk om op in te spelen.

Weide- en broedvogels hebben het over het algemeen goed gedaan in Sneek en omstreken. (voor weidevogels eileg en uitkomst, hoeveel pullen vliegensvlug zijn geworden is lastig in te schatten/te meten maar door monitoring zijn dat waarschijnlijk te weinig geweest om de populatie op peil te houden.

De Excursie is dit jaar bij boer Murk Nijdam geweest, dit is een waar Eldorado voor vogels. (en ook vogelliefhebbers) Verder in uitvogelen een verslag hierover.

Freonen fan de Greide is tot nu toe een succes geweest.

Het werven van sponsoren gaat de goede kant op, de meeste bedrijven / instellingen werken graag mee om de natuur rondom Sneek een “boost” te geven, dank daarvoor!

Met de Stichting Griene Dyk Natuurlijk hebben we een overleg gehad hoe we elkaar kunnen versterken en de krachten bundelen zodat bepaalde partijen niet elke keer alles dubbel hoeven uit te leggen.

De leden / donateurs proberen we ook te koppelen, een lidmaatschap van onze beschermingswacht is maar tien euries per jaar, wat koop je daar in de winkel nog voor?!

Mensen met een vraag vinden onze wacht ook (redelijk) gemakkelijk, de vragen worden serieus bekeken en besproken, de afzenders worden daarna van een antwoord voorzien. 

 

Binnen nazorg en broedzorg kunnen gebieden / percelen in 2024 uitgebreid worden. Hier hopen we in het editie van 2025 op terug te kunnen komen.

 

De Meenatortel heeft Sneek ook op de kaart gezet in het einde van 2023, begin 2024. Menig fotograaf uit het gehele land en de filmploegen reisden af naar het voor ons vertrouwde Sneek.

 

Wij kijken uit naar 2024 en gaan weer met evenveel enthousiasme er tegenaan!!

Sluit je aan bij Vogelwacht Sneek

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag helpen met de bescherming van vogels?
Word dan lid van de leukste vogelclub van het noorden.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.